NorrköpingNotiserÖstergötland

Flicka utsattes för rånförsök

Det var strax efter klockan 16 på onsdagen som polisen mottog samtal från en mamma som berättade att hennes dotter utsatts för ett rånförsök i centrala Norrköping.

Flickan, som är i 10-årsåldern, hade hotats och jagats av en man som visat att han hade en kniv. Händelsen inträffade när flickan var på väg hem från Gustav Adolfskolan. Gärningsmannen uppmanade henne att lämna ifrån sig sin telefon samt att följa med honom. Flickan lyckades dock springa ifrån mannen och lyckades ta sig hem. Turligt nog slog dörren igen och gick i lås innan gärningsmannen hann fram till bostaden.

Den misstänkta mannen var klädd i bruna kläder och svart hatt med vitt hår, skriver polisen på sin hemsida. Flera patruller har sökt efter gärningsmannen utan resultat. Polisen söker nu tips från allmänheten.

Relaterade artiklar

Back to top button