NorrköpingNotiserÖstergötland

Bilist stoppades av falsk polis

Det var vid 16.30-tiden som polisen fick samtal från en bilist på riksväg 55 utanför Norrköping som stoppats av en falsk polis.

Det hela utspelade sig nära Skriketorp. Mannen som stoppade bilen utgav sig för att vara polis och ville att bilisten skulle betala böter för fortkörning. När bilisten bad om att få se polislegitimation så svarade mannen att personen kunde köra vidare.

Polisen upprättade en anmälan om föregivande av allmänställning och försök till bedrägeri. Man har letat efter den aktuella bilen, dock utan resultat.

Den falska polisen körde en ljus eller vit pick-up av äldre modell. Han ska ha visat en papperslapp med ett telefonnummer och bett bilisten att swisha “böterna”. Om det finns fler trafikanter som har råkat ut för den falska polisen bör de ringa 114 14 och göra en anmälan.

Relaterade artiklar

Back to top button