JönköpingNorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Polisen utreder stölder av Lexus-bilar

Under de senaste dagarna har flera bilar av märket Lexus stulits i polisregion Öst.

Tre av bilarna har stulits i Aneby, Eksjö och Jönköping och natten mot torsdagen stals en bil i Kimstad utanför Norrköping. I samtliga fall handlar det om Lexus 450H och bilägarna har haft alla sina nycklar kvar till fordonen.

En av de bilar som stulits i Jönköping hittades senare i Borås via bilens GPS-system. Den var då länsad på paneler och handskfack.

Bilen som stals under natten mot torsdagen i Kimstad var hemmahörande på Kvarnlyckevägen och stod parkerad på en villauppfart. Det är en silvermetallic Lexus RX 450H AWD Executive 2017. Registreringsnumret slutar på 925.

Polisen vill gärna få in tips och observationer på personer eller fordon som rört sig i området och som kan ha med stölden att göra. Har du sett något? Ring 114 14.

I slutet av juli stals också en bil av samma modell och märke utanför ett radhus i Linghem utanför Linköping, men stölderna av Lexus-bilar sker i hela landet, uppger polisen. Sedan den första juli har polisen tagit emot inte mindre än 23 anmälningar om stölder av Lexusbilar.

Relaterade artiklar

Back to top button