NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Länsstyrelsen upphäver eldningsförbudet

Från och med onsdagen den sjunde juli klockan tolv så hävs eldningsförbudet i Östergötland.

Brandrisken har, enligt SMHI:s prognosunderlag, minskat i Östergötland och Länsstyrelsen har därför i samråd med länets kommuner och räddningstjänster beslutat att häva eldningsförbudet som utfärdades den 17 juni.

– Det är viktigt att hålla sig uppdaterad om eventuellt eldningsförbud där man befinner sig. Förbud kan införas och upphävas beroende på olika lokala förutsättningar. Information hittas lättast på respektive kommuns webbplats, säger Robert Wenemark, handläggare skydd mot olyckor på Länsstyrelsen Östergötland.

Det kan fortfarande vara torrt i skog och mark på vissa håll och eldning ska därför genomföras på ett säkert sätt och under stor försiktighet. Ha alltid tillgång till vatten att släcka med.

Relaterade artiklar

Back to top button