NorrköpingNotiserÖstergötland

Polisen varnar för GPS-stölder

Nu varnar polisen i Östergötland återigen för stölder av GPS-utrustning från traktorer. Något som blivit allt vanligare den här tiden på året.

Den 11 juni har någon, eller några, stulit GPS-utrustning från en traktor som stod parkerad på en gård i Linghem, Linköping. Det finns inget preciserat godsvärde på den stulna GPS-utrustningen. En anmälan om stöld skrevs.

Dagen efter, den 12 juni, upptäcktes ytterligare en stöld som rör GPS-utrustning från traktorer. Denna gång skedde stölden i Vreta Kloster, Linköping. Vid denna stöld har någon, eller några, tagit sig in i fyra parkerade traktorer och stulit GPS-utrustning till ett uppskattat värde av ungefär 350 000 kronor. En anmälan om stöld upprättades.

I nuläget finns det inga misstänkta för dessa brott.

Polisen varnar för nya stölder

Det finns anledning att tro att fler stölder kommer att ske i polisregion Öst; det vill säga Södermanland, Östergötland och Jönköpings län.

För att undvika liknande stölder vill polisen att lantbrukare vidtar försiktighetsåtgärder. Ett tips är att låsa in traktorerna när de inte används samt att montera bort GPS-utrustningen om det är möjligt.

Det är angeläget att alla iakttagelser kommer till polisens kännedom då de kan vara viktiga pusselbitar i arbetet mot dessa brott. Det är bra att vara uppmärksam på personer, bilar och platser som kan vara av intresse.

Var försiktig med att ingripa men notera avvikande företeelser exempelvis bilar som kör in på gården eller besök av okända och oväntade personer. Notera eventuella bilnummer och signalement och rapportera dessa till polisen.

Relaterade artiklar

Back to top button