CoronaNorrköpingNotiserÖstergötland

Kommunen ger hyresrabatt till företag

Norrköpings kommun erbjuder nu de företagare som drabbats av Covid-19 sina hyresgäster rabatt på hyran.

Stödet riktar sig till branscher som varit mest utsatta under pandemin, till exempel inom restaurang- och servicesektorerna. För hyresgästerna innebär det att hyran kan sänkas med upp till 50 procent för månaderna januari till mars 2021. En ny ansökan kan sedan göras för april till juni under förutsättning att det nationella beslutet som ligger till grund för detta förlängs.

– Vi vet att många företag har det tufft under pandemin och tittar hela tiden på hur vi kan stötta. Att ge rabatt på hyran för lokaler ger företagen sänkta kostnader. En åtgärd vi hoppas ska underlätta och göra de möjligt för de företagare som har det tufft att reda ut pandemin ekonomiskt, säger tekniska nämndens ordförande Karin Jonsson (C), i ett uttalande på kommunens webbplats.

Borttagen avgift

Sedan tidigare har Norrköpings kommun beslutat om att ta bort avgiften för markupplåtelser för uteserveringar och torghandel under hela 2020 och 2021. Även för serveringstillstånden har avgiften tagits bort under samma period.

Senast den 15 juni ska verksamheter som hyr sin lokal från kommunen ha skickat in en ansökan om stödet i form av reducerad hyra.

Relaterade artiklar

Back to top button