NorrköpingNotiserÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Region Östergötland varnar för bedrägeriförsök

Region Östergötland går ut och varnar för bedrägeriförsök via telefon efter att ett fall uppdagats av en av länets vårdcentraler.

Det gäller en kvinna i Linköping som kontaktades av en person som uppgav sig ringa från en vårdcentral för att boka om en vaccinationstid. Personen som ringde ville att hon skulle lämna ut sitt bank-id och inloggningsuppgifter. Numret som bedragaren ringde ifrån såg ut att komma från Region Östergötland.

– Såvitt vi kan se så handlar det om ett enskilt bedrägeriförsök, där man använt ett av regionens telefonnummer för att dölja sitt eget, så kallad spoofing. Här är det viktigt att poängtera att Region Östergötland aldrig ringer upp och ber att man legitimerar sig med bank-id via telefon”, säger Rickard Lundin, säkerhetschef i Region Östergötland.

Händelsen är polisanmäld och Region Östergötland utreder också saken internt.

Relaterade artiklar

Back to top button