7.2 C
Norrköping
måndag, april 12, 2021

Gott om tider på vaccinationscentralerna

Två tredjedelar av alla invånare i Östergötland som är över 70 år har redan fått sin första vaccindos och just nu finns det gott om lediga tider på länets vaccinationscentraler, skriver regionen i ett pressmeddelande på torsdagen.

Sammantaget har Region Östergötland nu gett över 100.000 doser vaccin, vilket innebär att 19,8 procent av befolkningen över 18 år har fått sin första dos.

– Det är glädjande att se att vi vaccinerar på i bra takt och att vaccinationsviljan är hög hos invånarna, säger Kaisa Karro (S), regionstyrelsens ordförande i Region Östergötland.

Vaccinleveranserna är just nu goda och i nuläget finns det gott om tider de närmaste två veckorna. Störst kapacitet finns det på de stora vaccinationscentralerna i Linköping, Norrköping, Motala, Mjölby och Finspång.

Region Östergötland får just nu många frågor om vaccinationer från invånarna.

– Vi vill uppmana alla att i första hand söka information på 1177.se, säger Jessica Frisk. Där finns svar på de flesta frågor och vi uppdaterar hela tiden informationen, så den är alltid aktuell.
1177.se finns också tidplanen för vaccinationerna i de olika faserna, en tidplan som har anpassats något utifrån de tidigare minskade vaccinleveranserna. I nuläget beräknas fas 3 starta i mitten av maj och fas 4 i slutet av maj.

Läs mer om prioritetsordningen och de olika faserna på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Nu ser Region Östergötland över sin vaccinationsplan. Detta efter att Astra Zenecas vaccin även...
Vid en pressträff nu på morgonen presenterade socialminister Lena Hallengren och kultur- och idrottsminister...
En något minskad smittspridning av covid-19 samt en svag, men dock, nedåtgående trend när...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
molnigt
7.2 ° C
7.8 °
7 °
61 %
6.7kmh
75 %
mån
6 °
tis
5 °
ons
7 °
tor
10 °
fre
12 °