KulturNorrköping

Norrköpings popelit gör låt om gemenskap

Idag, den 12 mars, släpps poplåten EN KÄNSLA ATT BEVARA. Bakom den står de sex Norrköpingsartisterna Agnes Matsdotter, Emilie Höijer, John Daniel, Joakim Leion, Sebastian Roos, Sofi Ek samt musikproducenten Anders Berlin.

Låten handlar bland annat om gemenskap och längtan efter att kunna ses på riktigt igen.
EN KÄNSLA ATT BEVARA är skriven och producerad av John Daniel och Anders Berlin ,ett musikaliskt team med mycket erfarenhet som jobbat ihop tidigare, framför allt då med John Daniels musik. Låten är också en hyllning till Knäppingsborgskvarteret i artisternas hemstad Norrköping.


– Vi ville skapa en låt som kändes tidlös och som andades gemenskap och glädje. Jag tycker vi har lyckats, säger
Anders Berlin.
– Ja, det har varit roligt att få skriva en låt på beställning. Att dessutom få med så många duktiga artister och musiker gör att ”tillsammans-känslan” i låten får ytterligare en innebörd, säger John Daniel.

Mer om de medverkande artisterna:

SEBASTIAN ROOS är känd från bandet Liverpool. Han har deltagit tre gånger i P4 Nästa Östergötland och varit med i Melodifestivalen både i Sverige och Belarus. • EMILIE HÖIJER har också varit med tre gånger i P4 Nästa. Hennes blandning av spröda ballader och catchiga refränger har charmat många. • ANDERS BERLIN är musikproducenten och kapellmästaren som bland annat turnerat land och rike runt med bandet Lalles Bodega. • JOHN DANIEL har fått stor spridning av sin lekfulla och storslagna pop och hyllats för sina kreativa videos. • AGNES MATSDOTTER har med sin energi och sina personliga texter spelats på både stora Spotifylistor och av lokal- och riksradio. • SOFI EK har med sin innerliga och avskalade musik legat på Topp 5-listan i P4 Sörmland i 20 veckor och varit Östgötahitten i P4 Östergötland både 2018 och 2019. • JOAKIM LEION är trubaduren med den stadiga baskaggen och det rappa gitarrspelet. Hans musik spänner både från det lilla och enkla till det stora och pampiga.

Lyssna på låten här:

Relaterade artiklar

Back to top button