CoronaNyheterStörningar & Samhällsnyheter

Corona: Maxantalet på restauranger sänks – munskydd rekommenderas i kollektivtrafiken

Idag höll statsminister Stefan Löfven, vice statsminister Isabella Lövin, socialminister Lena Hallengren, utbildningsminister Anna Ekström samt Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson en digital pressträff.

Där meddelades att maxantalet som får äta i samma sällskap på restauranger sänks till fyra personer och att alkoholservering förbjuds från och med klockan 20.00. Max antal personer som besöker köpcentrum, större butiker, gym etc begränsas. Exakta antalet styrs av storleken på lokalen. Dom nya restriktionerna är ute på snabbremiss och förväntas börja gälla den 24 december.

Folkhälsomyndigheten uppdaterar nu också dom nationella riktlinjerna om munskydd i miljöer där det är svårt att hålla avstånd. Munskydd rekommenderas t.ex vid resor med kollektivtrafiken vid tider där många reser. I riktlinjerna ingår att trafikföretagen ska tillhandahålla munskydd att dela ut till resenärer som glömt att ta med sig.

Regeringen rekommenderar att kommuner, regioner och privata arbetsgivare ser till att all icke nödvändig personal arbetar hemifrån till och med 24 januari.

Läs mer om dom nya restriktionerna på krisinformation.se.

https://www.youtube.com/watch?v=QyZ6u2nDyWo

Relaterade artiklar

Back to top button