CoronaNorrköpingÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Norrköpings högstadieskolor ställer om till distansundervisning

Från och med torsdag 17 december och resten av terminen kommer Norrköpings högstadieelever att gå över till distansundervisning, skriver kommunen i ett pressmeddelande på onsdagen.

För övriga årskurser och elever avslutas terminen enligt tidigare beslut, där den sista skoldagen jullovet är den 22 december.

– Frågan om distansundervisning har diskuterats både nationellt, regionalt och lokalt under hösten och mer intensivt nu i november/december. Vi vet att närundervisningen är så viktig för elevernas lärande och kunskapsutveckling och vi ser inte lättvindigt på detta beslut. Men i samråd med smittskyddsläkare i länet har vi nu alltså fattat beslut om distansundervisning för högstadiet utifrån hur smittläget i Norrköping ser ut. För oss har det under hela hösten varit viktigt att beslut om distansundervisning tas i samråd med regionens smittskydd, säger Kikki Liljeblad (S), utbildningsnämndens ordförande.

Mer information finns på kommunens hemsida.

Relaterade artiklar

Back to top button