9.9 C
Norrköping
fredag, april 16, 2021

Norrköpings högstadieskolor ställer om till distansundervisning

Från och med torsdag 17 december och resten av terminen kommer Norrköpings högstadieelever att gå över till distansundervisning, skriver kommunen i ett pressmeddelande på onsdagen.

För övriga årskurser och elever avslutas terminen enligt tidigare beslut, där den sista skoldagen jullovet är den 22 december.

– Frågan om distansundervisning har diskuterats både nationellt, regionalt och lokalt under hösten och mer intensivt nu i november/december. Vi vet att närundervisningen är så viktig för elevernas lärande och kunskapsutveckling och vi ser inte lättvindigt på detta beslut. Men i samråd med smittskyddsläkare i länet har vi nu alltså fattat beslut om distansundervisning för högstadiet utifrån hur smittläget i Norrköping ser ut. För oss har det under hela hösten varit viktigt att beslut om distansundervisning tas i samråd med regionens smittskydd, säger Kikki Liljeblad (S), utbildningsnämndens ordförande.

Mer information finns på kommunens hemsida.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Två tredjedelar av alla invånare i Östergötland som är över 70 år har redan...
Nu ser Region Östergötland över sin vaccinationsplan. Detta efter att Astra Zenecas vaccin även...
Vid en pressträff nu på morgonen presenterade socialminister Lena Hallengren och kultur- och idrottsminister...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
9.9 ° C
11.1 °
9 °
40 %
4.1kmh
90 %
fre
9 °
lör
14 °
sön
13 °
mån
14 °
tis
12 °