CoronaNyheterÖstergötland

Prognos: 30.000 vaccindoser till länet i januari

Enligt en första prognos beräknas Östergötland få cirka 30.000 doser coronavaccin i januari, meddelade Region Östergötland på en presskonferens på tisdagen.

Kaisa Karro (s), regionstyrelsens ordförande, underströk att det handlade om en första prognos och att det hänger på att vaccinen blir godkända. Den grupp som prioriteras först är personer som bor på särskilt boende, som har hemtjänst samt vård- och omsorgspersonal.

Region Östergötland rapporterar också att antalet inlagda patienter på sjukhus nått en slags platåfas, vilket innebär att smittspridningen inte längre tycks eskalera. Sjukvården är dock fortsatt hårt belastad och i skrivande stund vårdas 92 personer på sjukhus varav 18 i intensivvård.

Gällande coronaprovtagning har regionen nu öppnat upp för testning av personer som är över 50 år och som har haft symtom på covid-19 i minst 48 timmar.

Relaterade artiklar

Back to top button