KulturNorrköpingÖstergötland

Skanky Fred släpper blues på svenska

Skanky Fred eller Fredrik Karlsson som är hans riktiga namn kommer ursprungligen från Norrköping och är uppväxt i samma kvarter som legendarerna Eldkvarn.

Fredrik startade upp framgångssagan Lisa Lystam Family Band, turnérat i norden/Europa och spelat med hjältar som Clas Yngström, Roffe Wikström, Mike Zito.

Fredrik är också en av grundarna till Bluespodden, som är en podcast om Blues & Roots-musik. I en tid där Blues och Roots-musik mestadels skrivs och framförs på engelska valde Fredrik att göra motsatsen, enbart framföra och skriva blues och på svenska.

Skanky Fred & Puritanerna är en explosiv urkraft med passionerade liveshower. Som artist och låtskrivare är Fredrik speciell, inte för att han väver in sina meningar i böljande metaforer. utan för att han är direkt och ärlig, igenkänningsfaktorn trollbinder han sin publik. Även om bandet bottnar i den blåaste blues du har hört, upplever Skanky Fred att det är viktigt att föra musiken framåt. Musiken är bred och täcker många genre, men den röda tråden i är alltid Fredrik.

Puritanerna består av Surjo Benigh (Bas) och Jonas Backman (Trummor), två musiker som har mycket erfarenhet. Puritanerna är en stor anledning till att Skanky Fred & Puritanerna låter som den gör. Skanky Fred & Puritanerna ger ”Neobluesen” ett ansikte med bred musikalitet, virtuositet och den ständiga nyfikenheten att ta musiken längre.

Back to top button