-3.9 C
Norrköping
lördag, mars 6, 2021

Skanky Fred släpper blues på svenska

Skanky Fred eller Fredrik Karlsson som är hans riktiga namn kommer ursprungligen från Norrköping och är uppväxt i samma kvarter som legendarerna Eldkvarn. Fredrik startade upp framgångssagan Lisa Lystam Family Band, turnérat i norden/Europa och spelat med hjältar som Clas Yngström, Roffe Wikström, Mike Zito. Fredrik är också en av grundarna till Bluespodden, som är en podcast om Blues & Roots-musik. I en tid där Blues och Roots-musik mestadels skrivs och framförs på engelska valde Fredrik att göra motsatsen, enbart framföra och skriva blues och på svenska. Skanky Fred & Puritanerna är en explosiv urkraft med passionerade liveshower. Som artist och låtskrivare är Fredrik speciell, inte för att han väver in sina meningar i böljande metaforer. utan för att han är direkt och ärlig, igenkänningsfaktorn trollbinder han sin publik. Även om bandet bottnar i den blåaste blues du har hört, upplever Skanky Fred att det är viktigt att föra musiken framåt. Musiken är bred och täcker många genre, men den röda tråden i är alltid Fredrik. Puritanerna består av Surjo Benigh (Bas) och Jonas Backman (Trummor), två musiker som har mycket erfarenhet. Puritanerna är en stor anledning till att Skanky Fred & Puritanerna låter som den gör. Skanky Fred & Puritanerna ger ”Neobluesen” ett ansikte med bred musikalitet, virtuositet och den ständiga nyfikenheten att ta musiken längre.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Ständigt aktuella John Daniel, eller Daniel Forsberg som han heter i det civila, släpper...
Som av en händelse släpper bluesrockarna CIRKUS PRÛTZ sin nya video till låten “Mojo”...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
-3.9 ° C
-1 °
-5 °
74 %
0.5kmh
5 %
lör
5 °
sön
2 °
mån
2 °
tis
3 °
ons
3 °