-0.3 C
Norrköping
måndag, mars 8, 2021

Corona: Driftstörning ger längre väntetider på provsvar

Region Östergötland har problem med en av de maskiner som används för att analysera covid-19-prover, meddelar regionen på onsdagen. Detta innebär att väntetiden för provsvar kan bli längre de närmaste dagarna.

Under dom senaste veckorna har trycket på provtagning för covid-19 ökat kraftigt i länet. De senaste veckorna har analyskapaciteten varit ungefär 5.000 prover i veckan, men efterfrågan är större.

– Vi beklagar detta och arbetar för att problemet ska lösas så att vi åter kommer upp i full kapacitet på vårt labb, säger Rickard Lundin, som representerar särskild sjukvårdsledning på regional nivå.

Vänta två dygn
Den som har symtom uppmanas att avvakta i två dygn för att se hur symtomen utvecklar sig innan man bokar tid för provtagning.

– Det allra viktigaste rådet till den som har symtom är att stanna hemma och undvika kontakt med andra än dem man delar hushåll med tills man är symtomfri och i ytterligare två dygn, säger biträdande smittskyddsläkare Magnus Roberg.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Nu ser Region Östergötland över sin vaccinationsplan. Detta efter att Astra Zenecas vaccin även...
Vid en pressträff nu på morgonen presenterade socialminister Lena Hallengren och kultur- och idrottsminister...
En något minskad smittspridning av covid-19 samt en svag, men dock, nedåtgående trend när...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
-0.3 ° C
0 °
-1.1 °
51 %
3.6kmh
0 %
mån
2 °
tis
4 °
ons
1 °
tor
5 °
fre
5 °