-0.3 C
Norrköping
måndag, mars 8, 2021

Skärpt straff för barnvåldtäkt

Det var tidigare i år som en 40-årig man, nästan dödade, en nioårig flicka som han våldtog då hon var på väg hem från skolan. Tingsrätten dömde honom till elva års fängelse men Göta hovrätt höjde det till fjorton år och menade att mannen även ska anses skyldig till mordförsök.

Det var i april som den 40-årige återfallsförbrytaren gav sig till att återigen våldta ett barn. Ett brott han tidigare dömts för efter att ha under knivhot ha våldtagit en underårig flicka i en tvättstuga. Han var släppt i förtid men återföll alltså i brottslighet och höll nästan på att döda en nioårig skolflicka i Kimstad då han våldtog henne när hon var på väg hem.

När Göta hovrätt tog upp fallet ansåg man att han även ska dömas för mordförsök och inte bara grov våldtäkt mot barn som Tingrätten ansåg. De höjde även straffet till 14-års fängelse från det tidigare 11 år.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Flera medier, däribland Östnytt, berättar i dag att en tidigare dömd 28-årig man från...
En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i...
Det var klockan 01.14 natten mot söndagen som en polispatrull hittade en skadad man på...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
-0.3 ° C
0 °
-1.1 °
51 %
3.6kmh
0 %
mån
2 °
tis
4 °
ons
1 °
tor
5 °
fre
5 °