NorrköpingNyheterÖstergötland

Skärpt straff för barnvåldtäkt

Det var tidigare i år som en 40-årig man, nästan dödade, en nioårig flicka som han våldtog då hon var på väg hem från skolan. Tingsrätten dömde honom till elva års fängelse men Göta hovrätt höjde det till fjorton år och menade att mannen även ska anses skyldig till mordförsök.

Det var i april som den 40-årige återfallsförbrytaren gav sig till att återigen våldta ett barn. Ett brott han tidigare dömts för efter att ha under knivhot ha våldtagit en underårig flicka i en tvättstuga. Han var släppt i förtid men återföll alltså i brottslighet och höll nästan på att döda en nioårig skolflicka i Kimstad då han våldtog henne när hon var på väg hem.

När Göta hovrätt tog upp fallet ansåg man att han även ska dömas för mordförsök och inte bara grov våldtäkt mot barn som Tingrätten ansåg. De höjde även straffet till 14-års fängelse från det tidigare 11 år.

Relaterade artiklar

Back to top button