NorrköpingNyheterÖstergötland

Åtal väckt för våldtäkt på Bråvallafestivalen

Idag har åklagare väckt åtal för en våldtäkt som inträffade för sju år sedan på Bråvallafestivalen i Norrköping. Det var den 27 juni 2013 som våldtäkten ägde rum på en toalett på festivalområdet. Den åtalade mannen, som är i 40-årsåldern, blev misstänkt för våldtäkten efter att ha DNA-topsats i våras i samband med en utredning för ett annat brott. Det blev då träff i spårregistret på spår som säkrats vid brottstillfället i Norrköping. Mannen är från Karlskrona.– Jag bedömer att det finns tillräckliga skäl för åtal utifrån den DNA-träff som finns tillsammans med övrig utredning, bland annat vittnesuppgifter. Bevisläget är bra, säger chefsåklagare Torsten Angervåg som beslutat att väcka åtal.Tingsrätten har ännu inte meddelat tid för huvudförhandling.Ännu en våldtäkt uppklarad efter DNA-topsning Fallet med Bråvallavåldtäkten är inte unikt och visar på vikten av att topsa personer även vid enklare ärenden.I november 2013 våldtogs en kvinna utomhus när hon var på väg hem från ett restaurangbesök i södra Stockholm. I samband med att brottet anmäldes till polisen så säkrades DNA från brottsoffret, men det gav ingen träff och hamnade i polisens spårregister.Sex år senare, i oktober 2019, så stoppade en polispatrull en bil i Tyresö utanför Stockholm för kontroll. Föraren, en man i 40 års-åldern, blev misstänkt för rattfylleri och medtogs till polisstation för vidare utredning. I samband med detta så topsades han och DNA säkrades. Resultatet blev en matchning med DNA som säkrats vid våldtäkten 2013.Mannen har nu dömts i Södertörns tingsrätt för våldtäkt, olovlig körning och grovt rattfylleri till två års fängelse och utvisning ur Sverige i tio år.
Sju år gammal våldtäkt på Bråvalla på väg att lösas

Relaterade artiklar

Back to top button