3 C
Norrköping
torsdag, januari 21, 2021

Sju år gammal våldtäkt på Bråvalla på väg att lösas

En sju år gammal våldtäkt som ägde rum på Bråvallafestivalen 2013 är på väg att klaras upp. En man i 40-årsåldern från Karlskrona anhölls tidigare i veckan misstänkt för brottet och på fredagen häktades han, rapporterar P4 Östergötland. Våldtäkten ska ha skett under den första festivaldagen och mannen kunde gripas genom att hans DNA dykt upp i polisens register i samband med ett annat brottsärende. – Det var så att man säkrat spår sedan tidigare, men hade ingen misstänkt gärningsman förrän den här personen hittades i registren. Då blev det en matchning efter ganska många år. Det händer mer och mer ofta att det förr eller senare blir en träff. Men det här kom ganska plötsligt, säger Thomas Ramstedt som är åklagare till SVT Nyheter Öst. Åtal ska vara väckt senast den 2 oktober.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Strax före midnatt inkom larm om singelolycka på E4 i höjd med Pryssgården i...
På fredag, den 18 december, öppnar trafikplats Bråvalla i Norrköping. Arbetet med trafikplatsen startade i...
Flera medier, däribland Östnytt, berättar i dag att en tidigare dömd 28-årig man från...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
3 ° C
3 °
3 °
81 %
3.1kmh
20 %
tor
3 °
fre
6 °
lör
3 °
sön
1 °
mån
-1 °