12.1 C
Norrköping
söndag, oktober 25, 2020

Uppblåsbara flytvästar från Jula och Bauhaus återkallas

Flera uppblåsbara flytvästar från Marine Pool återkallas för åtgärd på grund av allvarlig säkerhetsrisk, skriver Konsumentverket i ett pressmeddelande. Gaspatronen kan gänga ur vilket medför att västen inte blåser upp sig vid en olycka. 

De aktuella flytvästarna har sålts på Jula och Bauhaus och de har nu inlett en frivillig återkallelse. De flytvästar som berörs av återkallelsen saknar en låsmekanism som förhindrar att gaspatronen kan gänga ur. Åtgärden innebär att flytvästens gaspatron ska förses med en sådan låsmekanism.

Flytvästarna som behöver åtgärdas är följande:

Flytvästar från Jula

Jula
– Classic 150N
– Aero plus165N

Flytväst från Bauhaus

Bauhaus
– Räddningsväst automatisk nautic 150N – artikelnummer 4056459380121

Har du köpt en uppblåsbar flytväst från Jula eller Bauhaus som tillverkas av Marine Pool och av ovan nämnda modeller så kontaktar du inköpsstället. Mer information om återkallelsen och vilka flytvästar som berörs hittar du på återförsäljarnas webbplats eller i butikerna.

Återkallelsen på Julas webbplats.

Återkallelsen på Bauhaus webbplats.

Ett beslut från EU-kommissionen 2019 gör att flytvästar som säljs måste ha säkrade gaspatroner. Problemet är att det fortfarande finns många farliga flytvästar hemma hos konsumenterna.

Händer det något där du är? Tipsa oss!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Uppblåsbara flytvästar från Plastimo återkallas för åtgärd, skriver Konsumentverket i ett pressmeddelande.  Gaspatronen kan gänga...
Kommunen har beslutat att ta bort 20 stycken parkeringsautomater i Norrköping.  Detta med anledning av...
Giftinformationscentralen varnar för ett farligt fenomen som nu verkar ha hittat till Sverige. Det...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
12.1 ° C
12.2 °
12 °
87 %
2.6kmh
100 %
sön
12 °
mån
12 °
tis
11 °
ons
11 °
tor
11 °