-1.1 C
Norrköping
lördag, februari 27, 2021

Rättegången mot dubbelmördaren Daniel Nyqvist – tänkte berätta för att slippa bli hemlös

Under andra dagen av rättegången av det nu uppklarade 16 år gamla dubbelmordet på Åsgatan i Linköping var det Daniel Nyqvists tur att svara på åklagare Britt Louise Viklunds frågor. Han sitter bakom två skärmar för att slippa bli distraherad av den fullsatta säkerhetssalen på Tingsrätten i Linköping. Det framkommer inget direkt nytt under förmiddagen förutom att han avslöjar att han hade funderingar på att berätta om att det var han som var skyldig till de båda morden när han höll på att bli vräkt från sin bostad för som han sa “så är det bättre att sitta i fängelse än att sova på gatan”. Nu blev han aldrig avhyst från sin lägenhet och där kunde det stannat om inte det inte blivit träff i ett DNA-register. Talar tyst bakom skärm Daniel Nyqvist talar tyst, ibland är det bara som ett ohörbart mummel, och svaren är korthuggna, men åklagare Viklund tar det lugnt och låter förhöret ta den tid det tar. Förhöret med Daniel Nyqvist pågår under drygt en och en halv timme. Han beklagar inför offrens efterlevande att han dödat pojken och kvinnan. Men han hänvisar till att han var tvungen att mörda två personer för att få sinnesfrid. Han har i polisförhör erkänt att det var han som är skyldig till de båda morden och det gjorde han även under åklagarens utfrågning. Rättegången fortsätter på måndag den 21 september.
Dubbelmordet på Åsgatan: Daniel Nyqvist vill bli dömd för dråp

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Just nu pågår inspelningar av Netflix nya svenska originalserie ”Den osannolika mördaren”. Serien är baserad...
Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot den kvinna som sedan i tisdags suttit anhållen misstänkt...
Det var strax efter klockan ett på måndagsnatten som polisen larmades till Ljura där...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
-1.1 ° C
0 °
-2 °
86 %
2.6kmh
0 %
lör
8 °
sön
9 °
mån
8 °
tis
10 °
ons
4 °