LinköpingNyheterÖstergötland

Dubbelmordet på Åsgatan: Daniel Nyqvist vill bli dömd för dråp

Under första rättegångsdagen av totalt tre av det uppmärksammade och sexton år gamla dubbelmordet, så var det åklagaren Britt Louise Viklund som först tog till orda. Därefter hördes mordoffrens anhöriga. Daniel Nyqvist erkänner sig skyldig till de mord han åtalas för men vill bli dömd för dråp på grund av psykisk ohälsa vid mordtillfället.

Det var ett massivt medieuppbåd som tagit sig till Tingsrätten i Linköpings lokaler på Garnisonen i Linköping. Varje medieföretag i landet hade nog minst en person på plats men så är detta en ovanlig rättegång på alla sätt och vis.

Det är till och med så mycket folk att man fått har öppna upp en extra sal där åhörarna kan följa det som händer i säkerhetssalen på Tingsrätten via stora tv-skärmar.

Tittar ner i bordet
På dessa ser man Daniel Nyqvist titta ner i bordet framför sig när han inte flackar runt med blicken i salen. Hans advokat, Johan Ritzer, har sagt till olika medier, att Daniel Nyqvist tycker det är jobbigt att det är så mycket folk i rättssalen.

Ritzer för sin klients talan på ett glasklart och påläst sätt. Detta måste hans första stora fall med sådant här stort medialt intresse. Han menar vidare att Nyqvist erkänner sig skyldig till det han anklagas men vill ha det till dråp istället för mord. Detta med hänvisning till hans psykiska ohälsa vid tiden före och under de båda morden.

Skadestånd
Man hörde efter lunch både Anna-Lena Svensson make och släktingar till Mohamad Ammouri. Det blev både känslosamt och rörande när det berättade om livet innan och efter mordet.

Familjen Ammouri begär via sitt målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz i runda tal 850 000 kronor plus ränta i skadestånd medan Anna-Lena Svensson efterlevande via sitt målsägandebiträde Karin Wålander inte har några skadeståndskrav utöver de pengar de redan fått.

Imorgon fortsätter rättegången med förhör av den mordåtalade Daniel Nyqvist.

Rättegången mot dubbelmördaren Daniel Nyqvist – tänkte berätta för att slippa bli hemlös

Via
Lkpg.News

Relaterade artiklar

Back to top button