1 C
Norrköping
torsdag, mars 4, 2021

Polisen varnar för stölder från lantbruk

Under dagen har polisen tagit emot två samtal från lantbrukare i länet som blivit av med växtskyddsmedel.  På tisdagsmorgonen ringde en lantbrukare från i Kimstad utanför Norrköping. Någon eller några hade varit inne på gården under natten och brutit upp en dörr och stulit växtskyddsmedel. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld samt genomförde en brottsplatsundersökning. Det är oklart hur mycket växtskyddsmedel som stulits, men värdet är troligen betydande. Senare på dagen inkom samtal från ytterligare en lantbrukare. Denna gång från ett lantbruk i Fivelstad utanför Motala. Även där hade de drabbats av en stöld av växtskyddsmedel. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om grov stöld och genomförde en brottsplatsundersökning. Värdet på det stulna växtskyddsmedlet uppskattas till uppemot 300.000:-. Det finns anledning att tro att det kan finnas risk för att flera lantbruk kan komma att drabbas av den här typen av stölder. Polisen vill uppmana lantbrukare i Östergötland att vara vaksamma, speciellt om de nyligen fått leverans av växtskyddsmedel eller om den förvara växtskyddsmedel på gården. Vid misstanke om brott, kontakta polisen på 114 14, vid pågående brott ring 112.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

De senaste dagarnas töväder har gjort isarna i länet mer förrädiska. Mildare väder i...
Vid 17.30-tiden fick polisen samtal om bostadsinbrott i Ljura i Norrköping. Tjuven hade brutit upp...
Strax efter midnatt gick inbrottslarmet i Icabutiken i Eneby centrum i Norrköping. Polisen fick larmet...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt snöfall
1 ° C
1.1 °
1 °
86 %
3.1kmh
90 %
tor
4 °
fre
3 °
lör
4 °
sön
2 °
mån
-1 °