KulturNorrköpingÖstergötland

Klart för Norrköping Light Festival 2020

På tisdagen meddelade kommunen att Norrköping Light Festival kommer att lysa upp vintermörkret i Norrköping även i år. Precis som under förra året skapas installationerna i regi av kommunen tillsammans med det lokala näringslivet och lokala kreatörer, skriver Norrköpings kommun i pressmeddelandet.– I år känns det viktigare än någonsin. Projektgruppen är i full gång med det förberedande arbetet och i det ingår att titta på hur det ska genomföras på ett bra sätt med tanke på den rådande epidemin. Sedan tidigare är det ju också klart att Musikhjälpen kommer till Norrköping i december så det finns mycket att se fram emot i vinter, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef på kultur- och fritidskontoret.
FOTO: NIKLAS LUKS
Det blir sjätte året i rad som arrangemanget lyser upp Norrköpings innerstad. Precis som under tidigare år kommer det att omfatta en rad installationer som presenteras längre fram under hösten. Tanken är att lyfta fram den talang och teknik som finns i Norrköpings kommun.–Vi vill ha in många kreativa idéer och förslag till installationer och vi uppmanar dem som vill vara med och bidra att höra av sig till oss. Det här är något vi skapar tillsammans, säger Maria Olofsson.
FOTO: NIKLAS LUKS
Norrköping Light Festival är tillgänglig för alla och har snabbt blivit ett uppskattat inslag i Norrköping under december och januari. Intresset inom det lokala näringslivet är också stort och många företag har valt att engagera sig, liksom det lokala kulturlivet.–2020 har varit ett på många sätt ett tufft år. Därför är det extra kul att vi kan lysa upp mörkret under vintermånaderna även i år. Arrangemanget visar också upp, och tar vara på, den stora kreativa kraft vi har i Norrköping, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Olle Johansson (S).Norrköping Light Festival 2020 planeras att ha premiär 27 november och kommer att visas till och med den 31 januari 2021.

Relaterade artiklar

Back to top button