-3.9 C
Norrköping
fredag, mars 5, 2021

En gemensam marknad i öst

En ny rapport om samarbetet mellan länen i östra Mellansverige visar att de sju länen fungerar allt mer som en marknad för arbete, utbildning och bostäder.  De sju länen i östra Mellansverige fungerar allt mer som en gemensam och väl fungerande  marknad för arbete, utbildning och bostäder. Förbindelserna mellan de större städerna (i rapporten kallas de nodstäder) i östra Mellansverige, Stockholm och de regionala stadskärnorna i Stockholms län, har en särskild betydelse för att stärka sambanden, skriver region Östergötland i ett pressmeddelande. Viktigt med utveckling Rapporten innehåller en kartläggning av nodstädernas planering, och en inledande analys av hur planeringen bidrar till hållbar förtätning och regionförstoring, för såväl invånare som universitet, högskolor och näringsliv. Det är  även viktigt för nodstäderna att utveckla det egna näringslivet och skapa attraktiva lägen för att stärka rollen som regionala tillväxtcentra. Det är även en avgörande del i utvecklingsarbetet att man byggt i kollektivtrafiknära lägen. Region Östergötland arbetar nu vidare med nodstadskommunerna Linköping och Norrköping kommunerna i länet för att analysera innehållet i rapporten. Hela rapporten hittas här.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 16.20-tiden larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en trafikolycka på Hagebygatan i Norrköping. I...
Nu ser Region Östergötland över sin vaccinationsplan. Detta efter att Astra Zenecas vaccin även...
På torsdagskvällen larmades polis och ambulans till Vidablick i Norrköping. Polisen uppger att det...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
-3.9 ° C
-1 °
-5 °
74 %
0.5kmh
5 %
lör
5 °
sön
2 °
mån
2 °
tis
3 °
ons
3 °