7.2 C
Norrköping
tisdag, april 20, 2021

Gosedjur-speldosa återkallas på grund av kvävningsrisk

Företaget GBAB Babys & Toys AB återkallar två gosedjur med speldosa på grund av kvävningsrisk, skriver Konsumentverket i ett pressmeddelande.  Det rör gosedjur i form av en räv och en val, Flow Comforter Robin the Fox och Moby the Whale. Gosedjur-speldosorna har sålts under perioden oktober 2018 till och med juli 2020 och har artikelnummer 1355027, 1365027, 1385027, 1405027, 1555027 och 1565027. Vid provning av produkten har det framkommit att delar av dragkedjan kan lossna och därmed utgöra en kvävningsrisk för små barn. Gosedjur-speldosorna har sålts via Apotea, Babya-Lekia, Babyland, Babyproffsen, Baby World, Clas Ohlson och Jollyroom samt enskilda fristående barn- och babybutiker. Den som köpt produkten ombeds sluta använda den och kontakta sitt inköpsställe eller GBAB Baby & Toys AB.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Uppblåsbara flytvästar från Plastimo återkallas för åtgärd, skriver Konsumentverket i ett pressmeddelande.  Gaspatronen kan gänga...
Kommunen har beslutat att ta bort 20 stycken parkeringsautomater i Norrköping.  Detta med anledning av...
Flera uppblåsbara flytvästar från Marine Pool återkallas för åtgärd på grund av allvarlig säkerhetsrisk,...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
växlande molnighet
7.2 ° C
9 °
6 °
56 %
1.5kmh
48 %
tis
6 °
ons
12 °
tor
3 °
fre
7 °
lör
5 °