13.6 C
Norrköping
tisdag, april 20, 2021

Uppblåsbara flytvästar från Biltema återkallas – allvarlig säkerhetsrisk upptäckt

Biltema återkallar ett antal uppblåsbara flytvästar för åtgärd efter att en allvarlig säkerhetsrisk upptäckts.  Det är flytvästens gaspatron som kan gänga ur vilket medför att västen inte blåser upp sig vid en olycka. De flytvästar som berörs av varningsinformationen är tillverkade före 2020 och saknar en låsmekanism som förhindrar att gaspatronen kan gänga ur. Flytvästens tillverkningsår finns angivet på etiketten på flytvästens insida. Följande flytvästar är berörda och behöver åtgärdas: 25-5528 25-5529 25-5540 Åtgärden innebär att flytvästens gaspatron ska förses med en låsmekanism som förhindrar att den kan gänga ur. Har du en uppblåsbar flytväst från Biltema, som är tillverkad före 2020 och med artikelnumren som nämnts ovan, kontaktar du närmaste Biltema-varuhus för att kostnadsfritt få en kompletterande låsenhet. Läs mer på Biltemas hemsida.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Uppblåsbara flytvästar från Plastimo återkallas för åtgärd, skriver Konsumentverket i ett pressmeddelande.  Gaspatronen kan gänga...
Kommunen har beslutat att ta bort 20 stycken parkeringsautomater i Norrköping.  Detta med anledning av...
Flera uppblåsbara flytvästar från Marine Pool återkallas för åtgärd på grund av allvarlig säkerhetsrisk,...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
13.6 ° C
14 °
13 °
35 %
4.6kmh
0 %
tis
15 °
ons
12 °
tor
3 °
fre
9 °
lör
9 °