-3.9 C
Norrköping
lördag, mars 6, 2021

Nytt eldningsförbud i Norrköping

Från och med klockan tolv idag, den 12 augusti, råder eldningsförbud i Norrköpings kommun, Söderköpings kommun och Valdemarsviks kommun berättar räddningstjänsten på sin hemsida.  Detta beror på att brandrisken är extremt hög i dessa delar av länet. Förbudet betyder att du inte får elda eller grilla i skog och mark. Du får dock grilla vid iordningställda grillplatser som är utformade på ett sätt som gör att risken för antändning och spridning är låg. Besluten motiveras av att markvärden för överhängande brandrisker i kommunerna av räddningstjänsten bedöms vara höga brandriskvärden som dessutom är stigande samt att vädret nästa vecka fortsätter vara torrt och varmt. Brandrisken i berörda kommuner bedöms vara betydligt högre än i flera andra av länets kommuner. Upptäcker du en brand, larma 112 direkt Uppdatering Eldningsförbudet upphävs måndag 31 augusti klockan 16.
Eldningsförbudet upphävt
 

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Idag upphävdes det lokala eldningsförbudet som rådit i Norrköpings kommun sedan den 12 augusti. Mot...
Idag beslutade Länsstyrelsen att upphäva eldningsförbudet i Östergötlands län. I Norrköping och flera andra...
På grund av den höga brandrisken i länet så har Länsstyrelsen beslutat om att...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
-3.9 ° C
-1 °
-5 °
74 %
0.5kmh
5 %
lör
5 °
sön
2 °
mån
2 °
tis
3 °
ons
3 °