NorrköpingNyheterÖstergötland

Rättegången mot mamman avslutad – bör dömas för mord

Idag avslutades rättegången mot den 39-åriga kvinnan som misstänkts för att vållat sin treåriga dotters död nu i januari.

Flera medier rapporterade under torsdagens förmiddag direkt från rättegången mot mamman. Åklagaren Anna Lander hävdade i sitt avslutade anförande att hon bör dömas för mord till 14 års fängelse eller i andra hand eller för oaktsamhet i andra hand, även detta ett brott som är så pass grovt att allt utom fängelse är otänkbart.

Försvaret å sin sida menar att hon bör få vård för sitt narkotikamissbruk och att kvinnan är villig att få vård för att komma tillrätta med  sitt missbruk. Därför anses försvaret att kontraktsvård vara det mest lämpliga. Kvinnan har framhärdat att hon vill komma till ett kristet behandlingshem.

Dom meddelas torsdagen den 6 augusti klockan 14.00.

Rättegången om Esmeraldas död fortsatte – mamman grät i rätten

Rättegången om Esmeraldas död fortsatte – mamman grät i rätten

Relaterade artiklar

Back to top button