-3.3 C
Norrköping
måndag, mars 8, 2021

Rättegången om Esmeraldas död fortsatte – mamman grät i rätten

Igår måndag, startade rättegången mot den mordanklagade 39-åriga mamman och hur det gick till när hennes treåriga dotter Esmeralda förlorade livet i slutet av januari i år. Under dag två, av totalt sex, fick rätten lyssna på ett inspelat förhör med den nu avlidna pappan. Det var under det vittnesmålet som det brast för den mordanklagade modern som då grät helt öppet. Dagen inleddes dock med att man kunde lyssna till en inspelning av ett för med ett av den nu avlidna treåringen men detta skedde bakom stängda dörrar och åhörare och media släpptes inte in förrän efter två timmar. Då spelades det upp ett bandat förhör men den nu avlidna pappan. Därefter hölls det förhör med den mordåtalade modern. Dels hördes hon om själva dagen för dödsfallet men även om hur det gick till när dottern fosterhemsplacerades direkt efter att hon fötts. Mamman berättade om sin stora misstro mot myndigheter och att hon känt sig förföljd. Modern fick även tillfälle att berätta om sina drogvanor och hon menade att hon bara tog droger i medicinskt syfte. Den 39-åriga kvinnan säger sig aldrig brukat våld mot dottern. Hon förklarar de nedsättande uttryck hon och pappan haft om dottern som resultat av en jargong de hade. Rättegången avslutades för dagen klockan 16.00 och återupptas nu på torsdag. Mamman står åtalad för sammanlagt sex åtalspunkter men det är bara fyra som kommer att tas upp under huvudförhandlingen och dessa är: 1. Mord alternativt synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död 2. Synnerligen grov misshandel av sin treåriga dotter 3. Synnerligen grov misshandel av sin yngre son 4. Brott mot griftefriden
Idag startade rättegången mot Esmeraldas mamma – så var första dagen

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Just nu pågår inspelningar av Netflix nya svenska originalserie ”Den osannolika mördaren”. Serien är baserad...
Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot den kvinna som sedan i tisdags suttit anhållen misstänkt...
Det var strax efter klockan ett på måndagsnatten som polisen larmades till Ljura där...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
-3.3 ° C
-3 °
-3.9 °
59 %
2.1kmh
100 %
tis
2 °
ons
0 °
tor
3 °
fre
6 °
lör
2 °