LinköpingNotiserÖstergötland

Daniel Nyqvist är psykiskt störd – dubbelmördare kan inte dömas till fängelse

Dubbelmördaren Daniel Nyqvist är psykiskt störd och kan därmed inte dömas till fängelse. Det slås fast i resultatet av den nu genomförda rättspsykiatriska undersökning. Om detta berättar flera medier landet runt. 

Det ska även finnas ett motiv bakom dubbelmordet, det berättar både mannens advokat Johan Ritzner och även åklagaren Britt Louise Viklund men det vill de inte avslöja detta nu utan hänvisar till att de anhöriga till de båda offren som böpr få den informationen. När väl åtalet är färdig kommer motivet också bli offentlig information.

Enligt Rättsmedicinalverket lider Daniel Nyqvist av en allvarlig psykisk störning och vilket innebär att han inte kan dömas till fängelse. Han döms sannolikt till rättspsykiatrisk vård i stället. Detta är även precis så expertis har sagt till lkpg.news redan innan undersökningen var klar.

Åtal är att förvänta i början av september.

Skolkamrat med dubbelmördaren berättar – ”har alltid trott det var han”

Skolkamrat med dubbelmördaren berättar – ”har alltid trott det var han”

Relaterade artiklar

Back to top button