NorrköpingNyheterÖstergötland

Sökinsatsen efter försvunne Per-Göran fortsätter

På fredagsmorgonen återupptogs den stora sökinsatsen med full kraft i området kring Ågelsjön utanför Norrköping.Per-Göran har varit försvunnen sedan i tisdags klockan 16.30 då han lämnade bostaden i Rambodal med bil för att göra ett ärende. Under natten mot onsdagen började polisen att leta efter honom och klockan 01.43 samma natt positionerades hans mobiltelefon till Rejmyre.
ÖSTERGÖTLAND/NORRKÖPING: Har någon sett 56-årige Per-Göran? Han är försvunnen sedan den 14 juli 2020 då han senast…Publicerat av Missing People Sweden Onsdag 15 juli 2020
 På onsdagskvällen, klockan 19.50, publicerade Missing People en efterlysning och därefter tog det inte ens en timme innan polisen fick tips om bilen som stod parkerad på en enslig skogsväg vid norra spetsen av Ågelsjön. Bilen hittades egentligen redan på onsdagsförmiddagen, men eftersom polisen inte gått ut med någon information om försvinnandet och att man letade efter en vit bil så avfärdades fyndet bara som en dålig parkering. Här hittades Per-Görans bil.Efter att bilen väl hittats så började polisen att söka i närområdet, bland annat med hund. Sökandet var dock resultatlöst. Först klockan nio på torsdagen gick polisen ut med information om försvinnandet och bad om allmänhetens hjälp med att hitta Per-Göran.
Polishelikoptern har sökt intensivt i områdena kring norra delen av Ågelsjön. FOTO: NIKLAS LUKS
Under torsdagen skalades sökinsatsen upp och polishelikopter från Stockholm anslöt för att söka av området från luften. Räddningstjänsten har bistått med båt och dykare. Missing People har arrangerat skallgång med stor uppslutning. Hemvärnet och Search and Rescue har också varit involverade i sökinsatsen som pågick fram till mörkrets inbrott. Polisen fortsatte sitt sökande under natten.
Räddningstjänsten söker med båt i Stocksjön. FOTO: LÄSARBILD
På fredagsmorgonen drog sökinsatsen igång igen. Polispatruller, drönare, hemvärnet, räddningstjänsten, frivilliga organisationer och orienteringsgrupper kommer fortsätta leta och sökområdet breddas något från Ågelsjön.Vill du hjälpa till att hitta Per-Göran så finns Missing People finns på plats vid Yxbacken från klockan 09.30. Läs mer om deras sökinsats här.Uppdatering Klockan 21.10 fattade polisen beslut om att avbryta det aktiva sökandet efter Per-Göran. Anhöriga har underrättats om beslutet.Ser du mannen eller har du nyss sett honom? Ring 112. Tips och iakttagelser kan lämnas via 114 14.
Polisen avbryter sökandet efter Per-Göran

Relaterade artiklar

Back to top button