NorrköpingNyheterÖstergötland

Polisen avbryter sökandet efter Per-Göran

På fredagskvällen beslutade polisen att avbryta det aktiva sökandet efter Per-Göran som varit försvunnen sedan i tisdags.Hans bil hittades på onsdagskvällen parkerad framför en vägbom på en enslig väg vid Ågelsjöns norra spets och sedan dess har ett intensivt sökarbete pågått i området. Man har letat till fots, med hundar, drönare och från helikopter. Polisen, Hemvärnet, räddningstjänsten, orienterare och frivilligorganisationer har deltagit i sökandet. Förhör har hållits med anhöriga och andra personer i hans närhet, men Per-Göran har inte återfunnits.
På en enslig skogsväg vid norra spetsen av Ågelsjön slutar spåren efter Per-Göran.
FOTO: NIKLAS LUKS
Detta betyder inte att efterforskningarna upphör, det innebär istället ett förändrat arbetssätt, som mer liknar utredningsverksamhet, skriver polisen på sin hemsida. Skälet till det förändrade arbetssättet är att polisens räddningsledare, efter nästan tre dygns sökande, inte längre bedömer att det är sannolikt att han kan finnas vid liv inom sökområdet.– Vi är mycket tacksamma för all hjälp vi har fått från allmänheten, berättar polisens presstalesperson Åsa Willsund för NkpgNews på fredagskvällen.Det är fortfarande angeläget att ta reda på vad som hänt honom och om möjligt finna honom. Av det skälet vädjar polisen ännu en gång om allmänhetens hjälp.
Missing People kommer att fortsätta att söka. FOTO: NIKLAS LUKS
Missing People kommer att fortsätta att söka efter Per-Göran. Från klockan tio på lördag 18 juli finns representanter på plats vid Yxbacken och det går bra att ansluta sig löpande under dagen.Den som vet något eller tror sig ha sett honom uppmanas att omedelbart ta kontakt med polisen på 114 14 eller i brådskande fall 112.Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet.
Sökinsatsen efter försvunne Per-Göran fortsätter

Relaterade artiklar

Back to top button