NorrköpingNyheterÖstergötland

Polisen grep rånare på bensinmack

Polisen tog emot ett överfallslarm från en bensinstation på Gamla Övägen i Norrköping strax efter klockan 09.00 på söndagens morgon.

 

När polisen ringde till bensinstationen svarade personalen att de hade blivit hotade, vilket betydde att larmet var skarpt.

Då en polispatrull som åkte fram till bensinstationen fick direkt uppgifter om att en hotfull man varit inne och framfört hot mot personalen och på så sätt kommit över en mindre summa kontanter. Polisen påbörjade en utredning om rån. Man fick också uppgifter om den hotfulle mannens signalement.

Två andra polispatruller som spanat i närområdet har direkt träffat på en misstänkt man som kontrolleras. Det visar sig att han stämmer på det av personalen angivna signalementet och han grips, misstänkt för rån klockan 09.27, dvs 11 minuter efter att polisen fick larmet.

Den gripne fördes till polisstationen där han kommer att förhöras, det är en man i 35-årsåldern. Efter förhöret kommer åklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.

Personalen på bensinstationen är inte fysiskt skadad men chockad av händelsen.

Polisen arbetar nu vidare med att säkra bevisning på brottsplatsen, övervakningsfilm och att hålla förhör med de drabbade.

Relaterade artiklar

Back to top button