-1.6 C
Norrköping
måndag, mars 8, 2021

Eldningsförbud i Norrköpings kommun

Från och med onsdag den 24 juni klockan tolv råder eldningsförbud i hela Norrköpings kommun. På inrådan av Räddningstjänsten Östra Götaland har kommunens säkerhetschef beslutat om eldningsförbud i hela kommunen. Förbudet gäller från och med den 24 juni klockan 12.00 och tillsvidare, skriver Norrköpings kommun i ett pressmeddelande. Beslutet motiveras av att markvärden för överhängande brandrisker i kommunen av räddningstjänsten bedöms vara extremt höga. Brandrisken i Norrköping och närliggande kustkommuner bedöms vara betydligt högre än i flera andra av länets kommuner. – Min bedömning är att vår kommun inte kan avvakta Länsstyrelsens beslut om ett regionalt eldningsförbud, då väderprognosen pekar på temperaturer kring 30 grader, säger säkerhetschef Richard Tjernström.
BESLUT Norrköpings kommun föreskriver med stöd av andra kapitlet sjunde paragrafen i förordningen (2003:789) om skydd mot olyckor att följande ska gälla för Norrköpings kommun: 1§ Förbud mot eldning i skog och mark utanför sammanhållen bebyggelse. Förbudet omfattar aktiviteter som eldning, grillning och annan bränning med fasta bränslen (ved, kol, briketter, gräs, ris, grenar etcetera). Förbudet omfattar inte grillning och matlagning vid iordningställda platser utformade så att faran för antändning och spridning är låg. 2§ Förbudet gäller från onsdagen den 24 juni klockan 12.00 fram till beslut om föreskriftens upphävande. 3§ Undantag från förbudet kan i särskilda fall medges av Norrköpings kommun. Uppdatering Eldningsförbudet upphävs tisdagen den sjunde juli klockan tolv.
SMHI klass 1-varnar för mycket höga temperaturer

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Idag upphävdes det lokala eldningsförbudet som rådit i Norrköpings kommun sedan den 12 augusti. Mot...
Idag beslutade Länsstyrelsen att upphäva eldningsförbudet i Östergötlands län. I Norrköping och flera andra...
På grund av den höga brandrisken i länet så har Länsstyrelsen beslutat om att...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
-1.6 ° C
-1 °
-2 °
46 %
3.1kmh
100 %
mån
-2 °
tis
2 °
ons
0 °
tor
3 °
fre
6 °