ÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Coop återkallar giftigt ris

Coop återkallar ett mindre parti Änglamark Råris 1 kg som en försiktighetsåtgärd. Vid provtagning har för höga halter av aflatoxin hittats.Konsumenter som köpt Änglamark Råris 1 kg med med bäst före-datum 2021-04-14 och 2021-04-15 uppmanas att lämna tillbaka produkten i Coops butiker och få pengarna tillbaka. Som en försiktighetsåtgärd har Coop beslutat att stoppa produkten för försäljning tills vidare.Coop skriver i ett pressmeddelande att händelsen tas på största allvar och att det inträffade undersöks tillsammans med leverantören.Aflatoxin bildas av vissa mögelsvampar och hittas primärt i importerad livsmedel som produceras i områden med varmare klimat. Aflatoxin kan vid höga doser orsaka akut leverskada.Mer information om Aflatoxin finns Wikipedia och på Livsmedelsverkets hemsida.

Relaterade artiklar

Back to top button