4.1 C
Norrköping
söndag, mars 7, 2021

Coop återkallar giftigt ris

Coop återkallar ett mindre parti Änglamark Råris 1 kg som en försiktighetsåtgärd. Vid provtagning har för höga halter av aflatoxin hittats. Konsumenter som köpt Änglamark Råris 1 kg med med bäst före-datum 2021-04-14 och 2021-04-15 uppmanas att lämna tillbaka produkten i Coops butiker och få pengarna tillbaka. Som en försiktighetsåtgärd har Coop beslutat att stoppa produkten för försäljning tills vidare. Coop skriver i ett pressmeddelande att händelsen tas på största allvar och att det inträffade undersöks tillsammans med leverantören. Aflatoxin bildas av vissa mögelsvampar och hittas primärt i importerad livsmedel som produceras i områden med varmare klimat. Aflatoxin kan vid höga doser orsaka akut leverskada. Mer information om Aflatoxin finns Wikipedia och på Livsmedelsverkets hemsida.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Uppblåsbara flytvästar från Plastimo återkallas för åtgärd, skriver Konsumentverket i ett pressmeddelande.  Gaspatronen kan gänga...
Kommunen har beslutat att ta bort 20 stycken parkeringsautomater i Norrköping.  Detta med anledning av...
Flera uppblåsbara flytvästar från Marine Pool återkallas för åtgärd på grund av allvarlig säkerhetsrisk,...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
4.1 ° C
4.4 °
4 °
65 %
7.7kmh
20 %
sön
2 °
mån
3 °
tis
3 °
ons
-0 °
tor
4 °