LinköpingNyheterÖstergötland

Daniel Nyqvist har förklarat varför han mördade

Under onsdagens presskonferens framkom ytterligare fakta om mysteriet Daniel Nyqvist och han ska även ha gett en förklaring till varför han blev dubbelmördare den 19 oktober 2004.Det är kammaråklagare Britt Louise Viklund som på en direkt fråga från det församlade pressuppbådet avslöjar att Daniel Nyqvist har berättat vad som hände och även varför. – Men detta jag inte berätta i nuläget eftersom det råder förundersökningssekretess. Men han har givit en förklaring som vi självfallet får undersöka om den stämmer och sedan återkommer vi kanske senare och berättar vad som hände den där fredagen i oktober för 16 år sedan. I vart fall så kommer han få berätta under den kommande rättegången.PensionHenry Jansén, som egentligen skulle gått i pension redan förra året men blev kvar för att få chansen att vara med om att lösa dubbelmordet på Åsgatan.– När erkännandet kom så tänkte jag först på de anhöriga som nu äntligen kan få en förklaring till varför deras anhöriga mördades på öppen gata för 16 år sedan. Sedan kände jag en stor lättnad.KnivintresseHenry Jansén berättar att Daniel Nyqvist blev aktuell den 13 januari och han då kallades till polisen den 16 i samma månad men uteblev, vilket i sig inte är så ovanligt. Men när man sedan fick träff på honom i ett släktforskningsregister så stod det redan i fredags den 5 maj att han var rätt man och sedan gick det snabbt. Redan i de inledande förhören erkände han.”Kramig”Han ska haft ett intresse för knivar, vilket heller inte är ovanligt. Att han flugit under radarn under så många år kan vara resultat av att Daniel Nyqvist har levt ett nästan isolerat liv utan särskilt stor eller ens en liten vänkrets. Något som han tidigare skolkamrat berättade om tidigare för News.I media har det spekulerats om olika motiv, att dådet ska ha med rasism att göra men det är något hans tidigare skolkamrat inte känner igen. Istället berättar han om att Daniel Nyqvist kunde uppfattas som ”kramig” under de år de gick på gymnasiet tillsammans.
Daniel Nyqvist häktad för dubbelmord
 

Relaterade artiklar

Back to top button