NyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Region Östergötland tecknar avtal med sjöräddningssällskapet

Region Östergötland tecknar ett samverkansavtal med Svenska sjöräddningssällskapet, skriver regionen i ett pressmeddelande på onsdagen.Sedan tidigare finns samverkansavtal med räddningstjänsten som gäller i väntan på ambulans, men fram till nu har det inte funnits något avtal för insatser för de som söker hjälp är på öar, vatten och fartyg.– Det här ger en ökad säkerhet för människor på öar och fartyg längs med Östgötakusten och i Vättern. Vid till exempel hjärtstopp kommer sjöräddningen att larmas ut och ge första hjälpen i väntan på ambulans, säger Kerstin Sjöberg (C) regionråd och 3:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.Avtalet gäller uppdrag från öar, vatten och fartyg på isfritt vatten längs med kusten och Vättern inom Region Östergötlands geografiska område och börjar gälla från den första juni.

Relaterade artiklar

Back to top button