7.2 C
Norrköping
tisdag, april 20, 2021

Region Östergötland tecknar avtal med sjöräddningssällskapet

Region Östergötland tecknar ett samverkansavtal med Svenska sjöräddningssällskapet, skriver regionen i ett pressmeddelande på onsdagen. Sedan tidigare finns samverkansavtal med räddningstjänsten som gäller i väntan på ambulans, men fram till nu har det inte funnits något avtal för insatser för de som söker hjälp är på öar, vatten och fartyg. – Det här ger en ökad säkerhet för människor på öar och fartyg längs med Östgötakusten och i Vättern. Vid till exempel hjärtstopp kommer sjöräddningen att larmas ut och ge första hjälpen i väntan på ambulans, säger Kerstin Sjöberg (C) regionråd och 3:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden. Avtalet gäller uppdrag från öar, vatten och fartyg på isfritt vatten längs med kusten och Vättern inom Region Östergötlands geografiska område och börjar gälla från den första juni.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

På lördagseftermiddagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en båtolycka på Glan utanför Skärblacka.  Larmet...
Årets kulturstipendiater  har nu utsetts av Region Östergötland. Bland pristagarna finns konstnärer, en filmare...
Strax efter lunch på söndagen drogs en stor räddningsinsats igång vid Svanfjärden i Sankt...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
växlande molnighet
7.2 ° C
9 °
6 °
56 %
1.5kmh
48 %
tis
6 °
ons
12 °
tor
3 °
fre
7 °
lör
5 °