9.9 C
Norrköping
fredag, april 16, 2021

Rådhusklockorna ringer för att hylla alla kommuninvånare

Under den här veckan låter Norrköpings kommun rådhusets klockor ringa för att hylla alla invånare i kommunen. Denna vecka är den nationella krisberedskapsveckan som syftar till att höja människors beredskap för olika kriser i samhället. Just nu befinner vi oss mitt i en pågående kris och många jobbar hårt för att på olika sätt stötta varandra. Fokus på krisberedskapsveckan ligger därför i år på att lyfta alla goda insatser som görs. Som ett led i det låter Norrköpings kommun klockspelet ringa för att hylla alla kommunens invånare. – Utöver de fantastiska insatser som just nu görs av medarbetare inom kommunens egna verksamheter, ser vi även dagligen exempel på hur invånare, organisationer och företag inom kommunen på olika sätt arbetar för att stötta varandra. Det rör sig om allt ifrån leveranser av måltider, hjälp med att handla åt personer i riskgrupp och aktiviteter för att stötta unga, till de viktiga insatser som görs för att följa Folkhälsomyndighetens råd för att minska smittspridningen. Därför vill vi låta klockorna ringa för att hylla alla inom kommunen – det är tack vare alla enskilda insatser som görs som vi tar oss igenom krisen, säger kommunikationsdirektör Louise Flygt i ett pressmeddelande. Låten som spelas är: För kärlekens skull av Ted Gärdestad och det är ansvarig för kommunens klockspel, Ulf Tellin, som stått för genomförandet av musiken.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Två tredjedelar av alla invånare i Östergötland som är över 70 år har redan...
Nu ser Region Östergötland över sin vaccinationsplan. Detta efter att Astra Zenecas vaccin även...
Vid en pressträff nu på morgonen presenterade socialminister Lena Hallengren och kultur- och idrottsminister...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
9.9 ° C
11.1 °
9 °
40 %
4.1kmh
90 %
fre
9 °
lör
14 °
sön
13 °
mån
14 °
tis
12 °