4.7 C
Norrköping
söndag, februari 28, 2021

Provtagningen av coronavirus utökas

Under de närmaste veckorna kommer provtagningen av coronavirus att utökas, skriver Region Östergötland i ett pressmeddelande på fredagen. Provtagningen av de så kallade PCR-analyserna som påvisar coronavirus ska utökas från från 200 till 400 prover per dygn. – Det är mycket positivt att Region Östergötland genom vår uppskalning kan bidra i arbetet att för uppnå det nationella målet kring provtagning, säger regionstyrelsens ordförande Kaisa Karro (S). Provtagningen i Östergötland bygger på den nationella provtagningsstrategin. All vård- och omsorgspersonal inom slutenvården som får symtom kommer att provtas. Detsamma gäller kommunernas vård- och omsorgspersonal och boende med symtom inom kommunernas särskilda boenden. – Syftet med provtagningen är motverka smittspridning inom sjukvård och kommunala boenden. Det kan också underlätta bemanningssituationen, genom att personal som får symtom provtas och får ett snabbt svar på om man är smittad istället för att stanna hemma i väntan på att inkubationstiden är över, säger Kaisa Karro.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid en pressträff nu på morgonen presenterade socialminister Lena Hallengren och kultur- och idrottsminister...
En något minskad smittspridning av covid-19 samt en svag, men dock, nedåtgående trend när...
Idag beslutade riksåklagaren att brott mot pandemilagen ska innebära 2 000 kronor i böter. Förslaget...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
4.7 ° C
5 °
3.9 °
75 %
4.1kmh
0 %
sön
9 °
mån
8 °
tis
11 °
ons
7 °
tor
3 °