9.9 C
Norrköping
fredag, april 16, 2021

Augustifesten ställs in

Augustifesten 2020 ställs in, uppger Norrköpings kommun i ett pressmeddelande på fredagen. Med hänsyn till rådande restriktioner i samband med coronapandemin har kommunens styrgrupp för besöksnäring och evenemang beslutat att ställa in Augustifesten. Ett annat skäl till beslutet är att ingen just nu säkert vet vilken situation som kommer att råda i augusti. Kommunen arbetar nu med att undersöka alternativa lösningar för festligheterna. – Augustfesten är ett oerhört populärt evenemang och det finns ingenting som kan ersätta den. Istället för att satsa allt på ett kort och ta risken att vi till slut ändå får ställa in, ville vi göra ett medvetet val och därmed öppna upp för att hitta andra vägar att skapa värdefulla upplevelser för kommunens invånare, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör och medverkande i kommunens styrgrupp för besöksnäring och evenemang. Kommunen ser nu över möjligheten att dela upp de olika inslagen under Augustifesten och sprida dem under hösten och vintern istället, upplagt i enlighet med de restriktioner som råder just då. – Man skulle kunna säga att vi försöker hitta sätt att ställa om Augustifesten snarare än att ställa in den rakt av. Självklart känns detta ändå väldigt tråkigt, men i skenet av att såväl Symfoniorkestern i det gröna, marknaden och Familjedag i Vasaparken drar tusentals personer vardera så är vi ändå säkra på att våra besökare kommer att förstå. I grund och botten handlar det om att vi som kommun vill ta vårt ansvar och föregå med gott exempel, säger Maria Olofsson, evenemangskoordinator. Sedan tidigare har Norrköpings kommun beslutat att nationaldagsfirandet i Olaiparken ska ställas in. Istället planerar kommunen att sända en särskild videohälsning till alla Norrköpingsbor under nationaldagen.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Två tredjedelar av alla invånare i Östergötland som är över 70 år har redan...
Nu ser Region Östergötland över sin vaccinationsplan. Detta efter att Astra Zenecas vaccin även...
Vid en pressträff nu på morgonen presenterade socialminister Lena Hallengren och kultur- och idrottsminister...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
9.9 ° C
11.1 °
9 °
40 %
4.1kmh
90 %
fre
9 °
lör
14 °
sön
13 °
mån
14 °
tis
12 °