NorrköpingNyheterÖstergötland

Mordet på Ingelsta – Ytterligare två män häktade

Den 13 april häktades två män för delaktighet i ett mord och ett försök till mord på Ingelsta i Norrköping den 9 april.Åklagaren har i dag begärt ytterligare två män häktade för delaktighet i mordet och mordförsöket, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Det är en man i 20-årsåldern som begärs häktad för mord och försök till mord samt en man i 30-årsåldern som begärs häktad för medhjälp till mord samt medhjälp till försök till mord.Tingsrätten valde att häkta de båda männen i enlighet med åklagarens häktningsframställningar. En man i 20-årsåldern häktades för mord och försök till mord och en man i 30-årsåldern häktades för medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord.– Arbetet med att kartlägga vilka som haft kontakt med de män som häktades den 13 april resulterade i att misstankarna riktades mot de två män som häktades i dag. Det återstår fortfarande ett omfattande arbete innan förundersökningen är klar. Jag räknar därför med att jag kommer att behöva begära förlängning av åtalstiderna, säger Anna Hjort vid Åklagarkammaren i Norrköping.Åtal ska vara väckt den 11 maj för de två män som häktades den 13 april och den 5 juni för de två män som häktades i dag.
Man skjuten till döds på Ingelsta
Två anhållna för inblandning i mordet på Ingelsta
Mordet på Ingelsta – Två män begärs häktade
 

Relaterade artiklar

Back to top button