NorrköpingNyheterÖstergötland

Mordet på Ingelsta – Två män begärs häktade

Det två män som greps och anhölls misstänkta för delaktighet i mordet på Koppargatan i Norrköping den 9 april har idag begärts häktade.– Direkt efter händelsen inleddes ett intensivt polisarbete som snabbt kunde leda till att två personer kunde gripas för inblandning i mordet, förklarar kammaråklagare Anna Hjorth som leder förundersökningen vid Åklagarkammaren i Norrköping.Ytterligare en man som var tillsammans med den avlidne mannen utsattes för ett mordförsök, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.– Jag har i dag under morgonen begärt två män häktade som båda är födda i början av 1990-talet. Den ene mannen begärs häktad för mord och försök till mord. Den andre mannen begärs häktad för skyddande av brottsling, grovt brott, förklarar Anna Hjorth.Åklagaren arbetar intensivt med att leda förundersökningen och kan därför inte lämna några ytterligare kommentarer.Uppdatering Tingsrätten valde att häkta de båda männen i enlighet med åklagarens häktningsframställningar. Den ene mannen häktades för mord och försök till mord och den andre mannen för skyddande av brottsling, grovt brott.Åtalstiden för den man som är häktad för misstanke om mord och försök till mord är satt till den 11 maj. För den man som är häktad misstänkt för skyddande av brottsling, grovt brott, beslutade tingsrätten att åtal ska vara väckt den 27 april.
Två anhållna för inblandning i mordet på Ingelsta
Två anhållna för inblandning i mordet på Ingelsta
 

Relaterade artiklar

Back to top button