KulturNorrköpingNotiserÖstergötland

Nytt namn på nya Femöresbron?

Ska nya Femöresbron få ett nytt namn? Det tycker en medborgare i Norrköping som nu har lämnat in ett förslag på namnbyte till kommunen.Det föreslagna namnet på den nya Femöresbron är Swishbron.Motiveringen lyder: Den gamla bron som nu ersätts med en ny modern bör få ett namn i tiden. Namnet symboliserar det nya sättet som man betalar med och tanken är att man frivilligt kan swisha ett bidrag till någon välgörenhetsorganisation, skriver förslagsställaren. Eftersom den nya bron ska bli flackare kommer man även över vattnet i ett “swish”.Om förslaget, som inkom den 28 april, uppfyller kraven på medborgarförslag kommer det att behandlas av kommunfullmäktige, kommunstyrelsen eller annan berörd nämnd. Beslut ska fattas senast sex månader från det att förslaget väcktes.Den nya bron kan vara på plats under sommaren 2022 om kommunens tidplan håller.
MedborgarförslagDen som är folkbokförd i kommunen har rätt att skriva till kommunfullmäktige och lämna förslag på åtgärder.
  • Förslagen ska handla om sånt som kommunen ansvarar för.
  • Varje förslag får bara behandla en fråga.
  • Förslaget ska vara skriftligt och undertecknat.
Vill du lämna in ett förslag till Norrköpings kommun hittar du blanketten här.
Nu fortsätter arbetet med Femöresbron
Norrköping: Femöresbron har flyttats

Relaterade artiklar

Back to top button