7.5 C
Norrköping
lördag, februari 27, 2021

Nu fortsätter arbetet med Femöresbron

Förvaltningsrätten fastslår att det finns särskilda skäl till att flytta Brovaktarstugan vid Motala ström. Det skriver Norrköpings kommun i ett pressmeddelande på torsdagen.
Bild från Norrköpings kommun.
Länsstyrelsen har tidigare sagt nej till att flytta stugan. Ett beslut som tekniska nämnden i Norrköping överklagat. Nu fastslår förvaltningsrätten att det finns särskilda skäl att flytta stugan. Beslutet innebär att arbetet med Femöresbron nu kan fortsätta. Förvaltningsrätten har i sin dom sammantaget bedömt att en ny bro anpassad till dagens krav avseende tillgänglighet, säkerhet samt kopplingen till brovaktarstugan väger tyngre än att behålla de kulturhistoriska värdena helt intakta. De menar därmed att det finns särskilda skäl till att flytta stugan.
Bild från Norrköpings kommun.
– Flytten behöver naturligtvis ske med stor försiktighet och hänsyn, men vi ser det som väldigt positivt att vi nu kan komma vidare i processen och få en bro på plats så snart som möjligt, säger Karin Jonsson (C ), kommunalråd och ordförande i tekniska nämnden. Projektet fortgår nu med en ansökan om vattendom i enlighet med de krav som finns vid byggnation av nya broar över större vattendrag, samt med att detaljprojektera lösningen. Om tidplanen håller som beräknat kan en ny bro vara på plats under sommaren 2022, skriver kommunen i pressmeddelandet.
Norrköping: Femöresbron har flyttats

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 16.30-tiden larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en trafikolycka på E4 utanför Norrköping. Vid...
På måndagsförmiddagen dök räddningsarbetens räddningsdykare i Motala ström vid kanonkran i Norrköping. Dykningar i strömmen...

Båt brann i hamnen

På måndagsförmiddagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om båtbrand vid Hamnbron i Norrköping. Larmet...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
molnigt
7.5 ° C
8 °
7 °
53 %
3.6kmh
77 %
lör
7 °
sön
9 °
mån
8 °
tis
9 °
ons
5 °