NotiserÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Passa din traktor – tjuven kan slå till

Polisen fick under slutet av förra veckan in flera anmälningar om stöld av teknisk utrustning från traktorer i trakterna vid Omberg skriver polisen i region Öst i ett pressutskick.En gård utanför Borghamn drabbades av stöld från två traktorer som stod utomhus. Där stals även smycken från en bostadsfastighet och kontanter från en plånbok som låg i en bil. Detta ska ha skett någon gång mellan klockan 19 på torsdagen och 08 på fredagen.Ytterligare en traktor som stod vid södra delarna av Omberg, på andra sidan kommungränsen till Ödeshög, men bara någon halvmil från gården vid Borghamn, drabbades av stöld samma natt. Tjuven eller tjuvarna har stulit styrdatorer som ska vara värda cirka 40.000 kronor styck, från de tre traktorerna.Lås in din traktorPolisens uppmaning till lantbrukare i länet är att vara uppmärksamma på att fler liknande stölder kan komma att ske, och att man om möjligt bör låsa in sin traktor. Polisen önskar information om fordon eller personer som kan tänkas ha med stölderna att göra. Det finns i nuläget ingen misstänkt.
Stulna fordon i Östergötland

Relaterade artiklar

Back to top button