2.3 C
Norrköping
fredag, mars 5, 2021

Första coronadödsfallet i Östergötland

Under torsdagen avled en person på Universitetssjukhuset i Linköping bekräftats vara positiv med covid-19, skriver Region Östergötland i ett pressmeddelande. Den avlidne är en kvinna i 95-årsåldern med svår bakomliggande sjukdom. – Det var väntat att vi förr eller senare skulle få ett dödsfall i Östergötland, även om det i det här fallet är osäkert att covid-19 är den direkta orsaken, säger biträdande smittskyddsläkare Magnus Roberg. Vid lunchtid på fredagen fanns det totalt 121 bekräftade fall av coronaviruset i länet och 22 personer vårdas isolerade på sjukhus. På Universitetssjukhuset i Linköping vårdas 13 patienter på vårdavdelning och en i intensivvård. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping vårdas sex patienter på vårdavdelning och två i intensivvård.
33 nya coronafall i länet

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Nu ser Region Östergötland över sin vaccinationsplan. Detta efter att Astra Zenecas vaccin även...
Vid en pressträff nu på morgonen presenterade socialminister Lena Hallengren och kultur- och idrottsminister...
En något minskad smittspridning av covid-19 samt en svag, men dock, nedåtgående trend när...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
2.3 ° C
3 °
1.7 °
38 %
5.7kmh
21 %
fre
0 °
lör
5 °
sön
2 °
mån
1 °
tis
3 °