CoronaNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Första coronadödsfallet i Östergötland

Under torsdagen avled en person på Universitetssjukhuset i Linköping bekräftats vara positiv med covid-19, skriver Region Östergötland i ett pressmeddelande.Den avlidne är en kvinna i 95-årsåldern med svår bakomliggande sjukdom.– Det var väntat att vi förr eller senare skulle få ett dödsfall i Östergötland, även om det i det här fallet är osäkert att covid-19 är den direkta orsaken, säger biträdande smittskyddsläkare Magnus Roberg.Vid lunchtid på fredagen fanns det totalt 121 bekräftade fall av coronaviruset i länet och 22 personer vårdas isolerade på sjukhus. På Universitetssjukhuset i Linköping vårdas 13 patienter på vårdavdelning och en i intensivvård. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping vårdas sex patienter på vårdavdelning och två i intensivvård.
33 nya coronafall i länet

Relaterade artiklar

Back to top button