CoronaNorrköpingÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Ambulanspersonal i kontakt med coronasmittad

I veckan transporterades en patient i ambulans som nu har bekräftats vara smittad med coronaviruset. Enligt uppgifter till Nkpg.News ska en ur ambulansbesättningen ha fått symtom i form av feber och luftvägssymtom och är nu tagen ur tjänst i väntan på provtagning. Den andra är ännu symtomfri.Rekommendationen från Folkhälsomyndigheten gällande vårdpersonal som exponerats för bekräftad coronasmitta är att de ska arbeta som vanligt om de är helt friska. Vid uppvisade av symtom som feber, snuva, hosta, nästäppa och luftvägssymtom ska man vara hemma i väntan på provtagning och tillfriskning. Symtomfria personer bedöms inte vara smittsamma.
Norrköpings kommun i stabsläge – besöksförbud på boenden inom vård- och omsorg
Flera nya fall av coronavirus i länet

Relaterade artiklar

Back to top button