-1.6 C
Norrköping
måndag, mars 8, 2021

Högt vattenstånd – Översvämning i Slottshagen

Vid 19.30-tiden på tisdagskvällen fick SOS Alarm samtal om översvämning på Alholmsgatan i Slottshagen. Räddningstjänsten skickades till platsen. Vid framkomst kunde man konstatera att det höga vattenståndet har fått strömmen att svämma över. En industribyggnad hotas av vattnet och fastighetsägare tillsammans med räddningstjänsten arbetar nu på platsen. Det är ovanligt högt vattenstånd i Bråviken och SMHI har utfärdat en klass 2-varning. I vissa vikar och utsatta områden är vattenståndet över 110 centimeter högre än nollnivån i referenssystemet. Sveriges Radios trafikredaktion har varnat för att flera flytbryggor, båtar och annat har släppt och flyter ut i Bråviken. I Valdemarsvik fick räddningstjänsten rycka ut på tisdagseftermiddagen efter att vatten trängt upp från hamnen och orsakat översvämning. Med hjälp av grus och sand hoppas man kunna skydda byggnader som är i riskzonen.
Högt vattenstånd stoppar vägfärjorna

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

På söndagen gav sig två fiskare ut på Bråviken nära Getå utanför Norrköping för...
På onsdagskvällen inträffade en olycka med lastbil på Kommendantvägen i Norrköping. En container hade lossnat...
Vid 16.30-tiden larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en trafikolycka på E4 utanför Norrköping. Vid...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
-1.6 ° C
-1 °
-2 °
46 %
3.1kmh
100 %
mån
-2 °
tis
2 °
ons
0 °
tor
3 °
fre
6 °