NorrköpingNyheterÖstergötland

Kraftig explosion i bostadshus i Hageby

Det var klockan 06.14 på onsdagsmorgonen som SOS Alarm fick samtal om en kraftig explosion i ett flerfamiljshus på Formaregatan i Norrköping.Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen. Vid framkomst konstaterades att någonting exploderat i eller utanför en lägenhet. I samband med explosionen krossades flera rutor och en brand uppstod som snabbt kunde släckas.De boende evakuerades och kontrollerades av ambulanspersonal. I skrivande stund finns inga uppgifter om att någon av dem ska ha behövt följa med ambulans till sjukhus. Polisen har sökt igenom trapphuset och tagit sig in i alla lägenheter och utrymmen för att säkerställa att ingen person finns kvar i fastigheten.Trapphuset har spärrats av och polisens nationella bombskydd har beordrats till platsen.Händelsen utreds som försök till mord alternativt allmänfarlig ödeläggelse.
Man anhållen för sprängningen i Hageby

Relaterade artiklar

Back to top button