3 C
Norrköping
lördag, februari 27, 2021

Kraftig explosion i bostadshus i Hageby

Det var klockan 06.14 på onsdagsmorgonen som SOS Alarm fick samtal om en kraftig explosion i ett flerfamiljshus på Formaregatan i Norrköping. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen. Vid framkomst konstaterades att någonting exploderat i eller utanför en lägenhet. I samband med explosionen krossades flera rutor och en brand uppstod som snabbt kunde släckas. De boende evakuerades och kontrollerades av ambulanspersonal. I skrivande stund finns inga uppgifter om att någon av dem ska ha behövt följa med ambulans till sjukhus. Polisen har sökt igenom trapphuset och tagit sig in i alla lägenheter och utrymmen för att säkerställa att ingen person finns kvar i fastigheten. Trapphuset har spärrats av och polisens nationella bombskydd har beordrats till platsen. Händelsen utreds som försök till mord alternativt allmänfarlig ödeläggelse.
Man anhållen för sprängningen i Hageby

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Natten mot söndagen larmades räddningstjänst och polis om bilbrand på Bäraregatan i Norrköping. Larmet inkom...
Strax före klockan 18 larmades räddningsenheter till en trafikolycka på Söderleden i Norrköping. I höjd...
Vid 14-tiden larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en brand på Pressaregatan i Norrköping. Personen...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
3 ° C
3 °
3 °
65 %
3.6kmh
0 %
lör
8 °
sön
9 °
mån
9 °
tis
8 °
ons
1 °