Anlagd brand i samlingslokal till kyrka

FOTO: NIKLAS LUKS

Klockan halv två på lördagsnatten inkom larm om brand på Folkborgsvägen i Norrköping.

Det brann i fasaden till en byggnad som inrymmer en samlingslokal till Sankta Marias ortodoxa kyrka. Räddningstjänst från två stationer samt ambulans och polis skickades till platsen. Branden kunde snabbt släckas och brandmännen sågade sedan upp väggen för att komma åt eventuella glödbränder.

När räddningstjänsten var klara på plats överlämnades ärendet till polisen för vidare utredning. Hundpatrull har spårat på platsen som kommer att spärras av i väntan på teknisk undersökning. En förundersökning om mordbrand har inletts.

Det har brunnit tidigare i byggnaden. I november förra året brann det i fasaden. Den branden misstänktes vara anlagd och polisen utredde ärendet som grov mordbrand. Augusti 2018 brann själva kyrkan. Även den branden misstänktes vara anlagd och utreddes som grov mordbrand.