Norrköping: Brand i kyrka utreds som grov mordbrand

FOTO: NIKLAS LUKS

Strax efter klockan två natten mot måndagen inkom samtal till SOS Alarm om brand i Syrisk Ortodoxa St Maria Kyrkan i Folkets park i Norrköping.

Räddningstjänst från flera stationer tillsammans med ambulans och polis skickades till platsen. Enligt de första uppgifterna brann det med lågor och det var kraftig rökutveckling. Vid framkomst möttes man av en fullt utvecklad brand i fasaden som börjat sprida sig till vinden.

Ytterligare förstärkning begärdes till platsen och totalt arbetade ett 30-tal brandmän från sju stationer med släckningsarbetet. Klockan 03.40 var branden under kontroll och man kunde börja ventilera ut röken.

Polisen misstänker att branden är anlagd. Ett område omkring kyrkan spärrades av och när det är möjligt kommer en teknisk undersökning att utföras. Ärendet rubriceras som grov mordbrand. Någon misstänkt för brottet finns i skrivande stund inte.