7.2 C
Norrköping
måndag, april 12, 2021

Norrköping: Brand i kyrka utreds som grov mordbrand

Strax efter klockan två natten mot måndagen inkom samtal till SOS Alarm om brand i Syrisk Ortodoxa St Maria Kyrkan i Folkets park i Norrköping. Räddningstjänst från flera stationer tillsammans med ambulans och polis skickades till platsen. Enligt de första uppgifterna brann det med lågor och det var kraftig rökutveckling. Vid framkomst möttes man av en fullt utvecklad brand i fasaden som börjat sprida sig till vinden. Ytterligare förstärkning begärdes till platsen och totalt arbetade ett 30-tal brandmän från sju stationer med släckningsarbetet. Klockan 03.40 var branden under kontroll och man kunde börja ventilera ut röken. Polisen misstänker att branden är anlagd. Ett område omkring kyrkan spärrades av och när det är möjligt kommer en teknisk undersökning att utföras. Ärendet rubriceras som grov mordbrand. Någon misstänkt för brottet finns i skrivande stund inte.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 00.04, natten mot torsdag, inkom samtal kom till polisen från en person som...
På lördagskvällen larmades räddningstjänst och polis om en brand på Folkborgsvägen i Norrköping. Enligt larmet,...
Natten mot söndagen larmades räddningstjänsten om en brand på Hjalmar Brantings gata i Norrköping. Larmet...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
molnigt
7.2 ° C
7.8 °
7 °
61 %
6.7kmh
75 %
mån
6 °
tis
5 °
ons
7 °
tor
10 °
fre
12 °